anda ke~ :D

just click :)

beSTIes

beSTIes
♥friends till end♥

kecoh kecoh :DD


leave your steps ^-^

Thursday, June 21, 2012

dugaan bertimpa-timpa ;(



salam'alaik readers.


entry kali ni just nak share feeling saya selama beberapa minggu ni.
minta maaf kalau awak rasa entry saya bosan.
kalau awak taknak baca entry saya, saya tak kisah pun.


sedih.
pagi tadi, awal2 pagi.
ummi dah kejut kate yang aku [*tadi guna saya ek.bedal je laaa :P*] isi borang UIA before ni takde dalam list UPU.


hmm, aku pong pelik laa.
dalam UPU memang takde offer untuk aku as a science students because course kat situ smua untuk bebudak teknikal.
memang tak lah aku nak pilih kan. teknikal tu tak pernah ambil kott skolah dulu. 
apetah lagi kerja kerja nak lukis bagai. erkkk. tangan cam kayu. haha.


aku memang dah tak tau nak buat ape dah.
memang aku jujur aku memang bencikk nak apply borang2 ni.
sebab memang leceh.
kalau tak jadi kena ulang lah. even dah siap apply pun kekadang pelik2 je kluar nye.
elok2 nama aku arab jadi CINA kauu. ape kes?!


hmm, dah la kepala semalam memang pening gilaaa.
entah angin kuskus mane tah datang. ya Allah, bagi laa aku kekuatan.
dapat muntah dua tiga kali memang lega. Alhamdulillah.


lepastu, bangun pagi je ummi dah bagi aku crite yang buat aku shockkk pepagi.
memang saboo je laa.
actually, ade kawan mak ayah aku ni dengan baik hati nya nak tolong aku untuk masuk ke uia.
memandangkan after spm dulu memang takdapat haprak pun results upu.
memang uia tu tempat yang aku idam idam jugak laaa. selepas USIM :')
pastu , [ *aku assume dia pakcik eh sebab aku pun tak sure gender dia ape ><* ]
pakcik ni gi kabo kan berita ni pagi tadi kat mak ayah den.
kate aku punye nama takde dalam UPU blablabla.
sedih tau takkkk.


borang uia ni memang asing ngan upu.
sebab nye aku pergi web portal IIUM tu sendiri untuk apply online.
so, aku assume pihak uia laa yang tolong tengok result aku nii.
memandangkan upu punya kos untuk bebudak teknikal je..
#sorry kalau aku asyik ulang mende same je. feninn lalat dibuatnyaaa @.@ memang entry kali ni aku just nak share feeling aku je. sorry.


so, aku bukak balik portal uia tu.
bukak update application blablabla smua.
lupa username lah paswed lah. grrrr.
alhamdulillah laa sampai jugak ilham Allah bagi.
and borang yang aku penah apply online dulu , ADA.
alhamdulillah sangat sangat.


tapi bila aku nak edit aku punye results spm tak boleh.
ye laa, mase aku isi borang tu dulu aku kat matrik.
aku mane laa ingat result aku yang macam macam adaaa tu.
kalau semua stret A plus memang senang je laa kije aku.
A plusssssss manjang. haha.
tapi tu laa tak boleh edit. harap ade butang edit jekk.
bila orang nak edit, dah save dah pun, tak boleh jugak!!
grrr.
bilangan subjek pong ade 9 je. aku nak tambah lagi 2 subjek pong tak kasi.
ape kesss laaa. memang sabarrr.
huhu.


last2, bila dah print semua, aku buat nota kaki tangan badan semua kat situ ><
haha. buat macam PaMa (papamama) aku punye universiti. haha.
aku tulis pakai pen kat page belakang skali.
senang sikit bilaa aku add on note kat situ.
bukti yang aku taktipu laa aku penah apply dulu kan.


and sekarang ni memang aku berserah semua kat Alllah je.
bismillahi tawakkaltu 'alallaah.
usaha dah. apply dah.
tinggal tunggu rezeki je drpd Allah , sama ada nak bagi atau tidak.

o Allah, You know the best for me :')

2 99 doakan ainulQalb bahagiaaa :):

Nurul Nadia said...

:( adik hohoy..sdhnya dgr crita adk..
InnAllaha Ma' As'sabireen - Sesungguhnya Allah bersama orang-orang yg sabar...InsyaAllah kalu kita bersabar...Allah akan tolong kita makbulkan doa kita..
Akak akan berdoa utk adk spya dpt ape yg adk idamkan..AMIN..AMIN.
mudah mudahan...kita bertawakal..
mgkin ade hikmah disebalik perkara tersebut..mgkin suatu hari nanti Allah akan memberi lebih baik drpd yg kita nk..

SABAR..SABAR..DAN TERUS SABAR

hOhOy :) said...

InshaAllah kak.
Syukran sudi bace :')
ameen ameen. Semoga ade hikmah disebalik semua niii :D
barakallahufik :)