anda ke~ :D

just click :)

beSTIes

beSTIes
♥friends till end♥

kecoh kecoh :DD


leave your steps ^-^

Saturday, May 21, 2011

bye bye hOme :)

salam ..
kehadapan readers ku yg da bomb skalian ..
harap2 nye ekau sumo sihat laa yo ..
and brada dbawah lindungan rahmat Allah sentiasa .. amiin ~
sbelum pninggalan ku ke matrikulasi pada esok pagi , 
sajo jo laa den nak touch-up belog buruk den yg dah bhabuk plus bsawang2 nii ..
almaklumlaa , bdak rajin :P
bnyak sbenanye den nak kongsi ngan ekau sumo tp takpolaa ..
ada umur den kongsi yo ?
*hikhikhik.. bajet pure n9 je ..*


bye bye belog kuhh ..
den masuk mtrx dah esok .. huhuhu ..
and psediaan ke matrx ni ?
haha .. mmg unsangkarable laa ..
haishh.. adeke patot den tak prasan link last skali dlam web page mtrix tuu =.='
named panduan <--- tngok name pun da tau penting kan ? 
and yes ! mende nii den ta bukak pun smpai laa 20 hari bulan smlam =.='
padahal nak msuk 23 nii .. hailaaaaaaa ..
dah laa sedar mase hari jumaat ! and time maghrib2 ..
bnde penting yg den tak buat lg ARE ..


- bayar fee direct to BSN bfore msuk mtrx .. 
psoalan nye ialah ada ke bank bukak sabtu ahad kalau nak bayar lepas dpd hari jumaat ni .. hailaaaa .. den mmg ta tau laa nak urus2 pasal duit nii .. takleh salahkan makayah den jgak , sbb dorg pun sbuk ngan hal2 skolah lg .. haishhhh .. so, salah sape ? salah SAYA laa ni ?? yes .. okay , my BAD :(


- tak buat dua salinan bg borang perjanjian yg mmrlukan tandatangan seorang saksi @ guru pen . kanan sekolah ..
adushhh .. malu jgak laa kot .. sbb bfore ni ,mak den dah ngadap beliau dah nak mintak sign .. tapi , disebabkan kecerdasan akal dan fikiran den yg tak tngok link last skali dlam web page matrx hari tuu , terpaksa laa ngadap beliau lg buat kesekian kalinye masa hari isnin nanti nii . ishhh , salah sndiri ! my 2nd bad :(


jadi , buat mereka yg bakal mnerajui matriks pd tahun bila2 nanti ..
please ,, jangan ambil mudah link2 yg dberi kat bawah tuu ..
bukan utk matrx je laa , tp dalam sgale hal ..
jangan ambil mudah pada stiap perkara yg kita lakukan ..
cth : kalau masak , jgan ambil mudah dngan rase masakan yg kite buat tuu ..mane laa tau , ttbe lpas dah habis masak , ade org datang rumah .. pastu , dorg nak luch skali dngan family kite .. nak nak yg datang tuu , bakal kluarga mentua .. nah . kalau kite masak2 ala kadar je . rase pun tawar tak tawar je . konfem2 kena reject ! hikhikhik ..
*okay ,, tak pasalll ~ *

tapi ,*nada series*
sila take note akan ape yg saye ckap kat atas tu .
jangan ambil mudah ! ok ?
ape2 hal lahh .. even  , kite dkenali dngan seorang yg sempoi2 , relax2 , cool2 orangnye ..
tidak semestinya setiap perkara yg kite lakukan kena standing dengan perwatakan diri kite , kan ?
ade perkare yg perlu diambil serius dan ade perkara yg boleh kite sempoi2 .. k ?
takkan laa kalau kite seorang yg sempoi , solat dan ibadah kite kena sempoi jgak ..ini tidak adil ! 
kalau mcam tu , baik AllAH ciptakan manusia tu dngan sempoi2 je ..
ade yg takde tu laa ni laa .. nak ?
hehe .. mesti tak kan .. 


em , mybe ade orang akan mngeluh skit bile dapat masuk mtrx .. ade tak ade tak ?
err , den laa tu .. tapi ,, insyaAllah den akan bpegang pada ayat nii dengan sekuat2 nyaa ..

bukan dimane korang belajar tp sekuat mane korang belajar untuk berjaya

even sedih sikit sbb tak dpat masuk U apetah lg fly to my birthplace ..
huuuu ~
ade hikmah .. insyaAllah ~



em ok la ok laa .. bnyak mrapu je ..
saje je nak kasi touch-up skit2 .. bye , assalamualaikum :)
*mood beli barang .. habiskan duit makayah lg =.='*

3 99 doakan ainulQalb bahagiaaa :):

acan.community said...

selamat jalan ke perjalanan yg jauhhhhhhh :D

najihah said...

aku da smpai penang..hahahah!!gud luck weyh :)

hMn :) said...

@acan.community
tak yah nak jauhhhhhh sngat :P