anda ke~ :D

just click :)

beSTIes

beSTIes
♥friends till end♥

kecoh kecoh :DD


leave your steps ^-^

Thursday, November 15, 2012

Do you care? :/

salam'alaik ya readers~
kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang.

hehhhh =.=
ape kes den nihhh? :O

bhahhahaa. ignore that!
back to serious!



lately, memang bnyak post or stories bout GAZA right?
like seriously memang sedih gilaaaaa bila tengok gambar mereka mereka yg tak berdosa dibunuh mcam tu je.
what the???
then, bila mereka mereka yg tak bersalah ni mempertahankan hak mereka,
mereka digelar pemberontak
and again
PEMBERONTAK.
well, hello~
its their country,
not yours, dear ISRAEL!



bila tengok gambar-gambar ni.
sedih tak terkata.
terbayang adik sendiri.
ya Allah, sedihnya.
insan suci ni memang sudah ditakdirkan Jannah untuknya :'(
adakah aku bertuah sepertinya :'(
aku pun taktahu.

aku jadi lagi tersentuh bila aku baca artikel niii ------> HERE

dapat tak bayangkan macam mana anak kecil yang baru usia setahun jagung,
tengok makayah mati depan mata sendiri.

Allahurabbi.
memang tersentuh sangat sangat.

okay, mybe ada yg mempersoalkan apa yang kita patut buat right utk tolong mereka mereka ni kan?
here's my suggestion :-

  • stop buying anything related to Israel ; McD, Maybelline, Olay, L'oreal, etc [ you can search in the internet]
  • started to care bout what happen to them
  • started to pray for them in every prayer by reciting qunut Nazilah
  • build in yourself the spirit of JIHAD!
  • lend some of your money as long as you can to help them

errr, mybe aku pun belum buat apa yg aku suggest.
but, inshaAllah i'll try sikit sikit.
buat yang termampu.
tp, aku tak guna kay produk produk camni :/

this is qunut nazilah.
cuba hafal and selitkan dalam doa kalian :')



ohhh, btw.
kalau ada yang mempersoalkan korang
'eleh, baru sekarang nak kecoh kecoh. dari dulu lagi kott dorang kena serang.'
well, hellooo~
'Sekurang-kurangnya aku ada kesedaran nak tolong daripada takde langsung!'

itu jelah yang aku boleh kongsi.
sorry for the lack of information :/
share mana yang mampu saje.
huhuuuu~

may Allah bless.
innallahama'ana :)

ma'assalamah ^-^
.wassalamualaikum.

#bz reading ETNIK =.=
sempat lg nak mengePOST ;O

Tuesday, November 13, 2012

story Arabic assignment #1 =,=

salam'alaik peeps! :b


i'm so tireeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeed today! ;O
my friends and I went to Melaka to complete an Arabic assignment, 
which needs us to act and talk and speech and fight and pretend and bla bla bla bla blaaa~
err, its actly an assignment that we need to promote a place for tourist or foreigner to come at the place we choose. 
such a documentary,,,, i guess~


arghhh, at first.
i'm not agree for choosing this place.
bcause my RIBENA gang and I preferred to go to Sawah Padi nearby my house.
[not so nearby, but bolehlaaa~]
we're looking for nature, green, peace and village environment 
since nowadays there're so many many manyyyyyyyyy buiding all around the world.
just a few places that have this kind of places.


since we planned to go to the Sawah Padi,
i offered my group members to stay in my house for 2 days.
so, we can go to see the Taman Kelip-Kelip. 
me myself also dont have any chance to go there =.=
then, we can go to Bukit Melawati and having Ikan Bakar 
coz this place is near to the sea ;)
plus, i have my parents who are PRO in arabic.
so, i thought we can discuss together with them since we are doing Arabic work!


hmm, but unfortunately..
there're few of my group members not really agreed to stay in my house.
they said that the boys and girls are in the same house.
and they were so worried bout the 'Ikhtilat' that will happen in MY HOUSE!
well, helloooo~
did you know that my parents are religious person??
you think we can easy doing MAKSIAT in my own house?
erghh, please.
i will NOT let it happen.

then, discuss by discuss
talk by talk
call by call
fight by fight
ask by ask
plan by plan
payment by payment
day by day

we decided to choose Melaka ;O
uwaaaaaaa :O
so bored!

that's not mean that place #$%^&%$ bored,
but
i think every time my old school wants to go for a visit,
they usually choose Melaka.

erghhhh =.=
#psst, but actly there're many more place that i haven't go yet :P
heheee~

okay, then.
that's all for now.
later, i will proceed my story ^^
so tired mehhhh :O

to TESL's students', English tcher/-to-be, related to english person,
eheeeee
sorry for the very very very bad grammar.

practise makes perfect right? ^-^
bye.
wassalam ;)





Saturday, November 10, 2012

bilamana hati dupdap dupdap :O

salam'alaik ;)


ehehhhhh?
ape mimpi den niii ;O
ni mesti kes citecite pasal future life malam tadi ngan geng RIBENA aku ni 
hahahahadoyyyyy :D



inshaAllah,
kalau kita yakin dengan janji Allah,
InshaAllah Allah akan bagi kita yang terbaik.

kadang kadang aku terfikir gak.
ada ke orang nak kawen ngan aku.
bhahahahaaaa =.=
selalu kena tembak ngan kawan aku bila aku cakap ayat tu.

cuma aku harap aku boleh update akhlak aku day by day.
its hard to change.
but, give yourself a chance to be a better person.

walau saya tak kenal siapa awak, dear zauj.
tp, inshaAllah once awak lafaz akad itu,
saya akan be the best for you!



kalau kita tak jumpa kat sini,
kita jumpa kat Jannah ye awak :')

ecewahhhhh
jiwang gilossssss :O
memang takleh jiwang jiwang cenggini.
geli.
ehehhhh =.=
malu laaa =.='
K,bye
wassalam :P

be quiet :X


New Life ♥

salam 'alaik dear bloggiee~

nak crita ape ekk. hmm, lama dah I tinggal you kan bloggie T.T
sorry laaa, lately ni mmg busy.
tapi, busy busy pon, I tetap ada masa nak on9 you~
wahahahaa :D


alhamdulillah, dah satu bulan lebih dok kat USIM terchenta nih.
so far, okay tak okay jugak laaa.
and, yang paling best,
jumpa kawan yang sekepala ngan aku :)) <--- senyum leleborrrr~
before class arab ;)  snap sebentarrr! ^^
from left; Aina, Anisah, Fara, Huda ^^

memang pergi memane, aku berkepit ngan minah minah niii je laaa~
keje TITAS satu group,
keje Arab satu group,
keje Etnik satu group,
keje English satu group,
senang kate memang semua keje yang melibatkan group, memang ngan dorang je lah aku berkepit ^^


ni first intake ^^ heeee~
ni laaa geng geng baru aku kat sini.
muka skema bak ang semua semua nihhh =.=
tapi tak semua niiii~
ada yang klua, pastu ganti orang baru =.=
hmm, yg paling unSANGKArable nye, klas aku ada 19 oghang je.
bdak laeng kelas nak 20++ kauu~ sesak gilorr.


aku yang 19 oghang ni je pong dok berebut rebut tempat duduk dalam kelasss,
kalau 20 lebih dlam kelas tu aku taktaw nak kata paa aihhh ;O
yelahh mana taknya, aku kira senior laa jugak kan dlam kelas tu.
hahahahahaa ;D
pahtu, bebudak yg agak baru join kelas aku tu dok pi amek tempat yg aku biasa duduk.
agak bengang laa jugak kannnnn :/
kang kalau aku kata kat dia " weh, ni tempat kitorang laahhhhh! "
kang dia balas kat aku "deyy, ni U okeyy, bukan sekolah" 
adushhhhh =.=
kena sebijik kat aku kang. tu yg aku malaihhhh tu.
bengang bengan pong dok je laa kat tempat lain.
tapi, konfem aku akan buat bising. sbb tu jelah cara aku nak lepas geram :O
hahahahahaha :D
lantak laaa nak kata aku childish ke ape :PP
comel hape! bhahahahaha :D


and and and,
mostly dorang smua bebudak STAM. 
you know STAM? hehh. Sijil Tinggi Agama Malaysia.
bebudak Arab kotttttt~
aku nih, arab dah tertinggal setahun dah sebab kat matrik kan~
tapi, takpe.
inshaAllah, aku akan try catch-up SEcatch-up nyaaa~
heeeee~

okay, aku tau agak LAME aku punya post kali niiii.
sebab memang dah terlupa psal you, bloggie~
sorry ek. heheeeee.
inshaAllah I update laa sikit sikit ehhh :D
takmau majuk ehhhh ^^

emm,lastly just one to share a quotes :)

okay tata~
jaga Iman
jaga Diri
jaga Hati 

salam'alaikum ^-^