anda ke~ :D

just click :)

beSTIes

beSTIes
♥friends till end♥

kecoh kecoh :DD


leave your steps ^-^

Saturday, May 21, 2011

bye bye hOme :)

salam ..
kehadapan readers ku yg da bomb skalian ..
harap2 nye ekau sumo sihat laa yo ..
and brada dbawah lindungan rahmat Allah sentiasa .. amiin ~
sbelum pninggalan ku ke matrikulasi pada esok pagi , 
sajo jo laa den nak touch-up belog buruk den yg dah bhabuk plus bsawang2 nii ..
almaklumlaa , bdak rajin :P
bnyak sbenanye den nak kongsi ngan ekau sumo tp takpolaa ..
ada umur den kongsi yo ?
*hikhikhik.. bajet pure n9 je ..*


bye bye belog kuhh ..
den masuk mtrx dah esok .. huhuhu ..
and psediaan ke matrx ni ?
haha .. mmg unsangkarable laa ..
haishh.. adeke patot den tak prasan link last skali dlam web page mtrix tuu =.='
named panduan <--- tngok name pun da tau penting kan ? 
and yes ! mende nii den ta bukak pun smpai laa 20 hari bulan smlam =.='
padahal nak msuk 23 nii .. hailaaaaaaa ..
dah laa sedar mase hari jumaat ! and time maghrib2 ..
bnde penting yg den tak buat lg ARE ..


- bayar fee direct to BSN bfore msuk mtrx .. 
psoalan nye ialah ada ke bank bukak sabtu ahad kalau nak bayar lepas dpd hari jumaat ni .. hailaaaa .. den mmg ta tau laa nak urus2 pasal duit nii .. takleh salahkan makayah den jgak , sbb dorg pun sbuk ngan hal2 skolah lg .. haishhhh .. so, salah sape ? salah SAYA laa ni ?? yes .. okay , my BAD :(


- tak buat dua salinan bg borang perjanjian yg mmrlukan tandatangan seorang saksi @ guru pen . kanan sekolah ..
adushhh .. malu jgak laa kot .. sbb bfore ni ,mak den dah ngadap beliau dah nak mintak sign .. tapi , disebabkan kecerdasan akal dan fikiran den yg tak tngok link last skali dlam web page matrx hari tuu , terpaksa laa ngadap beliau lg buat kesekian kalinye masa hari isnin nanti nii . ishhh , salah sndiri ! my 2nd bad :(


jadi , buat mereka yg bakal mnerajui matriks pd tahun bila2 nanti ..
please ,, jangan ambil mudah link2 yg dberi kat bawah tuu ..
bukan utk matrx je laa , tp dalam sgale hal ..
jangan ambil mudah pada stiap perkara yg kita lakukan ..
cth : kalau masak , jgan ambil mudah dngan rase masakan yg kite buat tuu ..mane laa tau , ttbe lpas dah habis masak , ade org datang rumah .. pastu , dorg nak luch skali dngan family kite .. nak nak yg datang tuu , bakal kluarga mentua .. nah . kalau kite masak2 ala kadar je . rase pun tawar tak tawar je . konfem2 kena reject ! hikhikhik ..
*okay ,, tak pasalll ~ *

tapi ,*nada series*
sila take note akan ape yg saye ckap kat atas tu .
jangan ambil mudah ! ok ?
ape2 hal lahh .. even  , kite dkenali dngan seorang yg sempoi2 , relax2 , cool2 orangnye ..
tidak semestinya setiap perkara yg kite lakukan kena standing dengan perwatakan diri kite , kan ?
ade perkare yg perlu diambil serius dan ade perkara yg boleh kite sempoi2 .. k ?
takkan laa kalau kite seorang yg sempoi , solat dan ibadah kite kena sempoi jgak ..ini tidak adil ! 
kalau mcam tu , baik AllAH ciptakan manusia tu dngan sempoi2 je ..
ade yg takde tu laa ni laa .. nak ?
hehe .. mesti tak kan .. 


em , mybe ade orang akan mngeluh skit bile dapat masuk mtrx .. ade tak ade tak ?
err , den laa tu .. tapi ,, insyaAllah den akan bpegang pada ayat nii dengan sekuat2 nyaa ..

bukan dimane korang belajar tp sekuat mane korang belajar untuk berjaya

even sedih sikit sbb tak dpat masuk U apetah lg fly to my birthplace ..
huuuu ~
ade hikmah .. insyaAllah ~



em ok la ok laa .. bnyak mrapu je ..
saje je nak kasi touch-up skit2 .. bye , assalamualaikum :)
*mood beli barang .. habiskan duit makayah lg =.='*

Friday, May 13, 2011

goOd luck ;)

salam'alaik :)
mmndangkan ramai sudaa kawan2ku ni dapat tawaran sana sini ..
sbb reslut JPA da klua daa .. baru je ptang td ..
UPU yg klua mnggu lpas ... 
and also DQ ;P
TAHNIAH ye kawan2 ku ;D
i'm proud Of u laa :')


actually , saye sedih laa skit kot kan .. hehe ..
tapi , takpe laa ..
pjuangan saye belum berhenti lg .. insyaAllah ;)
ade rezeki , nak jgak rase buat master ke kat bumi Jordan tuu ..
heeeeee :DD
nak ikut ? ;P


insyaAllah stakat nii , bumi matriks Selangor jd plihan d hati ..
hoho .. takut nyeeee =.='
kena blaja betul2 kan ? kalau tak , free je kene TENDANG :(
brrrrrrrr ~ ta mau ta mau ! 
setahun je ! caiyok2 ! i can do it ..


even saye ade mohon jgak UPU tuu ,,
ta sure lg dapat ..
plus , saye da tuka kos daa ..
saye ta pilih pun kos asasi sains and sains hayat tuu :(
so , kalau da bole bwak diri kat matriks tuu , go on kat situ je laa kot !
bye bye UPU :'(


bile dah klua sekolah nii , takut je rase nak dok kat lua ..
kena pndai carik kawan ..
kena pndai jage masa ..
kena pndai jage maruah ..
kena pndai smua2 laaah !
and yg penting ,,
kena pndai jage agama dlam diri ..
soBss :'((
ummi slalu pesan , 
  • solat dhuha .. jgan tinggal [ insyaAllah  ]
  • ma'thurat .. bnyak doa2 ma'thur dlam tuu [ sedang dpraktikkan  ]
and bnyak lg ilmu yg saye dapat drpd skolah .. tinggal nak praktik je ..
 insyaAllah , saye buat .. jom GENG  ..  same2 buat ? hehe ;D

ermm , buat KAWAN2 saye yg nak gi DQ kjap lagi nii ..
goOd luck yeahh ! saye tau anda boleh !
insyaAllah Allah lindungi kita , ok ?
kalau anda boleh , saye pasti boleh ! cewaaaah ~ 
saye tau , kalau anda dah masuk tuu , mesti senang pnye nak handle anything :)
no need to worry dah kan ? hehehe ..
jgan sedih2 laa ye ? ade rezeki , kite jmpe lg ;)
insyaAllah , saye sukses ,, anda pun sukses skali , ok ?


yg fly2 tuu , bye bye !
jage diri elok2 ;)
balik nty , bawak ole-ole tok saye eh ? ;DD


and tok kengkawan saye yg bakal masuk U tuu ..
korg jd senior aku kjap je ;)
sbb aku msuk 23 mei ;DD

saye dah tatau dah na cakap ape ..
dah lewat pagi dah nii ;D


selamat bjaye ye asdiqaie :)
do'a
effort
tawakkal
succeed
insyaAllah
uhibbukumfillah ;D

assalamualaikum warahatullahi wabarakatuh :')

Friday, May 6, 2011

LUAHAN : sedih gilaaaaa :(

salam alaik readers :'(
okay firstly , saya nak ucap tahniah kat dua orang kawan saya yang gedik lagi baik hati sebab dapat tawaran ke upu tuuu ;D i'm  happy for u'oll :) btw ,  thanx jgak syera and also wan sbb dah wish takziah kat saye td .. huuu ~ thanx dear .. dah ta nangis daa :'D 
hmm , dah laa dorg dapat U same plak tuu  .. dr kecik smpai laa dah tua pun nak same ke ?? haishh .. tak bole jd nii !  huuu ~ sedih !
kat UITM puncak alam kott .. =.=' eh ? papepun congratz :)

hmm , bukti saye ta dapat ...


betul kan ? saye tak tipu laa .. kawan2 saye sume tak caye saye tak dapat .. huhu ..
mybe takde rezeki lg kot ..and mungkin belum mase nye lg .. 
saye pasrah and redha ..
and skrang ni , saye move towards matriks je la kott .. 
itu je yg terbaek buat saye skrang ni .. 
btw , saye tetap akan buat rayuan tuu .. hehe ..
rase terharu sangat sbb kawan2 bg kate semangat .. huu :') thanx buddy !

and saye sngat suke ayat ni ..


hee ~ thanx zarith :)
and also yg ni ,
thanx also aisya :) *err , abaikan ayat2 yang agak poyos di situ ;DD


heee ~ kate2 dorg ni , buat saye tak sedih daa .. apa2pun , saya sentiasa doakan kejayaan dorg2 ni smua .. 


and yg penting ,,

walau kat mane kite blajar tu tak penting .. yang penting usaha dan tekun tuu !